Hagynom vala fontos néhány napot ülepedni a történteket. Az kérem még sem fordulhat elő, hogy a Nyájas Olvasó egy tárgyilagosságot nélkülöző, érzelmektől túlfűtött beszámolót kényszerül szellemileg elfogyasztani, ami aztán esetleg egy hamis kép kialakulásának ágyaz meg értelmének déványán, pedig ottan szép álmoknak és nem vad indulatoknak illik megszületni. Mert bár én felizgattám magam, csak annyi történe valójában kérem, hogy megjelene tizenkét játékos, hogy leend belőlük három csapat, küszköde vala az egyik, fel-feladá vala a másik, és győz vala a jobbik.

A draft előtt Lantos úr kinyilvánította szándékát, amely szerint a mai estén legszívesebben Szabó úrral szerepelne egy csapatban. Ezzel praktikusan létrehozták az egyik csapat magját, és egyúttal Videoton módra magukra tűzték a szövetség csapatának jelvényét is. Megszerezték tettestársnak Kispest Rodmanjét, Bakonyi urat, és erőfölényük betetőzéseként a brutális fizikumú Tóth kisasszonyt. Összesen három mérkőzést veszítettek, amelyek közül legalább eggyel kapcsolatban biztosan összefüggésbe hozható a sportfogadási manipuláció fogalma. Zárt zónában hatékonyan védekeztek, a támadásban pedig egyenlő arányban vették ki a részüket, ez volt sikerük valódi titka. Négy jó formában lévő játékos szerepelt együtt, ez van.

Nehéz értékelni a dízel szerelvény teljesítményét, mert példátlan módon az est második felében fehér zászlót tűzve léptek pályára. Pedig Tarsoly úr vezetésével kétszer is megverték a Vidit, de aztán elfogyott a kohézió megteremtésére fordított energia. A hosszú szünet után visszatérő Nagy úr (Máté [vagy Dávid]) érthető módon formáját kereste, de sem az ő magasságát és jó pattanózását, sem Németh úr kiemelendően remek helyezkedését nem tudták kihasználni. Szvetnik kisasszony a palánk alatt a kevésbé, középtávolról viszont annál inkább sikeresebb volt. (He makes her a better player each day. They're lucky, it seems.) Irányító pozícióban voltak nagyon rövidek, illetve máshonnan közelítve drága kényszer volt András ilyetén szerepvállalása.

Visszatekintve az egyik legélvezetesebb kihívásában volt részem ezen az estén. Kiváló társakkal játszhattam együtt. Valamiért úgy alakult, hogy Andrásékat rendszeresen, könnyedén megvertük, Tinsley mester csapatától viszont rendkívül szoros csatában, minimális különbséggel háromszor egymás után kikaptunk. Ráadásul úgy, hogy mindannyiszor meccslabdánk volt négynél, de nem tudtuk beadni a mattot, csak azért sem. Említhetnénk párhuzamot a holló és a róka esetével, ha ez utóbbinak bármi értelme is lenne. (Mert ugyan mikor eszik a róka sajtot? További kínzó kérdésem, hogy ugyanaz a szer kell-e egy ilyen mese kiötléséhez, mint aminek folyamatos használata pölö a pálpusztai sajt "felfedezéséhez" vezet? Ezt egyébként így képzelem el: -Te, megvan a tavaly eltünt tejeskancsó! -Bőőő, bazzeg bezzeg , ez megromlott, olyan a szaga, mint a lábamnak. - Azé megkóstoljuk?) Na visszatérve, három gyufa után nagyon felszívtuk a taknyunkat felfújtuk a pofánkat nekiduráltuk magunkat, hogy most aztán rájuk rúgjuk az ajtót és elvesszük az ártatlanságukat, ehelyett elegánsan letépték a maszkunkat, beletömték a szánkba és még beírtak az ellenőrzőnkbe is (0-5, ott). Csoda, hogy felindultam? Az utolsó meccsen megvertük őket, de szerintem itt már maguk ellen fogadtak a tippmikszen. Tánczos úr jó volt kintről, Székely úr idény elejei formában játszott, de vele így is mindenki szívesen játszik, mert remek csapatember, és a kosárlabda Bonnie és Clyde-jának férfitagja, Tóth úr is csak Tóthné szorításában veszített legendás agilitásából. A döntő pillanatokban valamiért nem működött a fast break kosárlabda, ami nekünk feküdt volna, talán mert készültek rá a gonoszok.

A nap akciója Clyde nevéhez fűződik: egy szétszakadt mezőnyben egy hosszú passzt forintosított lehajolva két rárontó védő között Laczink számára, aki meg is hálálta a belévetett bizalmat.

Azért tehát történetünknek jó vége vala.

Michael Jeffrey Jordan Tribute Day

A következő csütörtök (febr.17) a G.O.A.T 48. születésnapja, ezt a napot neki szenteljük. Én Zsordanos pólóban jövök, ha megtalálom. Be there!

3 komment

Címkék: jordan kosár

A bejegyzés trackback címe:

https://teremurak.blog.hu/api/trackback/id/tr222653475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigT 2011.02.16. 11:59:00

Bonnie és Clyde Drexler :D

morientes 2011.02.16. 12:42:52

@BigT: Szabolcs, figyelsz?
Watch this:
youtube.com/watch?v=EWIbvIjqTmY&feature=related

sztoth 2011.02.19. 18:54:10

Na majd gyakorlom a következő játékra :)
süti beállítások módosítása