Ez rövid lesz, sajnos alig voltam jelen. Címszavakban arról, ami megmaradt, illetve eljutott hozzám.

Valamiért nagyon kevesen voltunk, összesen kilencen, de teremben egyszerre csak nyolcan. Tízes meccsek voltak, köztük néhány emlékezetessel. Hajtás után...

Az első X: Bakos-Gacsó-Major vs. Boda-Gál-Gere 10-6

Szorosabb lehetett, mint amit a tábla mutat. Már csak a nevek alapján is.

A második X (XX): Bakos-Gacsó-Major vs. Boda-Gál-Gere (Bernyiscsek) 10-7

Ez klasszikus lesz. Bencéék vezettek 7-1-re, azután kaptak egy kilencest snúrban. Ez ramaty dolog, a legnemesebb fajtából. A fordulat Tanárúr és Sibap cseréjét követően állt be, de ez akkor sem magyarázat.

A harmadik: Bakos-Gacsó-Major vs. Boda-Gál-Gere (Bernyiscsek) 10-6

A nagy pofon után valószínűleg oda lett az ihlet, ezt Bálinték lesimázták. Az ütközet után született egy verbális klasszikus is Mr Nyugella ajkain: (Bálintnak:) .-"Szerintem te a héten nyitottál egy pékséget" -"Miért?" -"Mert akkorákat sütsz." Cuki, nem? Joggal, Bálintnak félelmetes jobb lába van.

A negyedik: Bakos-Gacsó-Major vs. Boda-Gál-Bernyiscsek-Tóth 2-10

Volt visszaút, Robi beállása nagyot lendített Csepel Robbenjének csapatán. Kozmetikázták a gólkülönbséget, persze lehet, Arzenália jól lakott, Messi pedig elfáradt.

Az ötödik (L): Bakos-Gacsó-Major-Flemming vs. Boda-Gál-Bernyiscsek-Tóth 3-10

0-4-nél áltam be, futóedzésre. Nem sokat tettem hozzá, de láttam Messit teljesen elkészülni. Azt csináltak velünk, amit akartak, és ezt csak bizonyos körülmények között, csak bizonyos embereknek vagyunk hajlandóak megengedni. Sajnos ők nem azok voltak.

A hatodig, a mindent eldöntő: Bakos-Gacsó-Major-Flemming vs. Boda-Gál-Bernyiscsek-Tóth 8-10

Alaposan felfújtuk az arcunkat, segítségül hívtuk Murányi Zsolt edzőkollégát, kifejlesztettük az "Egyes" taktikai variációt, vezettünk szinte végig, de hiába. 8-5-re vezettünk, ott jött a fal. Messi közben felkészült a fodbal utáni életre, erről illusztráció alant.

Végeredményben 3-3 lett tehát, ez olyan igazságosnak tűnik. Nekem sajnos egy 11-16-os gólkülönbség jutott, ez olyan igazságtalannak tűnik. Azért kicsit fényezem magam, az utolsó meccs nyolc góljából egyet vállaltam és hatot előkészítettem, ezt ki is teszem a falamra, ezért érdemes labdajátékot játszani.

És akkor egy kis taktika zárásnak:

Az egyes:

 A lényeg: ha a támadó csapat (karika) feláll háromszög formációba, és a védelem aszimmetrikusan az egyik szélső támadó felé helyezkedik, akkor -bármennyire is rizikós- érdemes neki (nevezzük erős oldalnak) passzolni, aki közvetlenül, vagy nagyon rövid labdatartással (még jobban magára húzva a pribékeket, és átmozdítva a kapust) keresztbe passzolja a gyenge oldali kollégának, aki nagy valószínűség szerint üres, vagy alig védett kapuval áll szemben.

 

Az ihletett Messi rajzai:

 

 

 

 

 

 

Magyarázat elmaradt sajnos, de várjuk a pótlását. (Igen, az egy hörcsög.)

A bejegyzés trackback címe:

https://teremurak.blog.hu/api/trackback/id/tr132672321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása