Lokális maximum a létszámgörbén, half court press a mágnestáblán, matriarchátus reloaded a drafton, Jimmy Run a lelátón, Charles Bronson. Február első hete címszavakban.

Tizenketten voltunk (Piszkosék, Dühösék, etc.), ez többek között a kispesti különítmény visszatérésének is köszönhető. Fogadjuk őket nagy tapssal, és szép jövőt vízionálva borzongjunk bele abba, hogy a negyvenes években (kábé harminc év múlva lesz száz éve) néhány kispesti srác fanatizmusa elég volt egy később történelmi ikonná váló csapat megalapozásához (Puskásék). A lelátóra befutott Katalónia gyöngyszeme, a labdatartásból, kötények és bőrök terjesztéséből meggazdagodott sportőrült milliárdos Jimmy Run, aki ezúttal nem ugrált, megkímélte a Labdafészek szent parkettjét, csak Delhusa Gjon számokat (pl. Nika se perimeno) dúdolt halkan, önmagával kánonban.

A drafton most először női csapatkapitányok viselték a csapatépítés felelősségének terhét. Nézzük mit műveltek:

T. Angéla-T. Andris-L. Zoltán-B. Róbert

Gálázni jártak a parkettre, ha odafigyeltek, a mócsingból sem engedték ki az ellenfeleiket. Angi éber és szokatlanul harcos volt, ezt rengeteg megszerzett labdával juttatta kifejezésre, sőt ezúttal támadásban, helyezkedésben is jobban meg tudott felelni a családja felől rá nehezedő nyomásnak. Róbert és Zoltán kivállóan elvégezték, ha kellett a piszkos munkát (lányoktól, meg alacsonyabbaktól labdát elvenni, mi? ha én rendezem a Dirty Dozent, tuti az első elhullók szerepét kapják a dögevők.), de Tinsley úrnak bejöttek a ziccerei is, Robi közelről mindent bedobot, és sok támadólepattanót szedett. Ezzel nem ürült ám még ki a tarsoly! András, mint elégedett keresztapa egy lépést hátrébb lépve figyelte az eseményeket és csak akkor avatkozott közbe, ha nagyon nagy ötlete támadt, vagy zsibbadt a lába és jól esett átmozgatni, vagy ha elfelejtette, milyen a hangja a messziről kosárba hulló labdának. Ez utóbbit nem sikerült felidéznie.

T. Anna-F. Olivér-V. Bálint-T. Szabolcs

Az előző hét agyondícsért emberei alkották Anna alakulatát, de nem működött a kémia. (Mengyelejev bácsi egy szenilis hüje.) Az első négy meccs után 50 százalékos mérleggel álltunk, rendkívül szoros végjátékokkal, aztán elszállt az erő. Néha még tudtunk partnerek lenni, de igazából az este hangulatjavító műsorszámaként alkottunk maradandót. Semmilyen felállásban nem működött a testalkatunknak elvileg megfelelő fast break kosárlabda. Lassúak, körülményesek voltunk, nekem pedig túl nagy kihívást jelentett csapattárshoz passzolni a labdát. Az igazsághoz tartozik, hogy ellenünk félpályás letámadást alkalmazott mindkét csapat, ezt pedig a késői időpontra és hajlott korunkra való tekintettel a legmesszebb menőkig elítéljük, mint sportetikai kihágást. Próbáljuk az estét elfelejteni, mint Szabi garfieldos zokniját, bár ez utóbbi nem valószínű.

K. Alexandra-Sz. Tamás-T. László-N. Attila

Az este female MVP-je összerakta a szívének kedves csapatot, ahol aztán járt a labda, mint rendes lányoknak a Bravo. Laczi hetek óta kiválló formában van, mindenhonnan veszélyes és zseniálisan osztogat, Tomi középtávolról mindent képes bedobni, ha sikerül megfelelőre pumpálnia előtte a labdát. Az emberfogásos védekezés náluk nem jött be, Szandinak és Attilának jobb a zóna. Attila nagyon hasznos játékossá fejlődött, bátran terhelhető éles helyzetben is, nagy bűn volt a csapat részéről, hogy a remek helyezkedését nem használták ki. Ha csak minden harmadikat bedobja, sosem vesztenek. És ha belelendül, akkor bizony bedobja, én csak tudom. Sokszor ácsorgott ziccertávolságban üresen, és míg a társak az erős oldalon a Bravot lapozgatták, kidolgozta a "láthatósági mellény helyes alkamazása a kosárlabdapályán" szabálykiegészítést.

Legközelebb feltétlenül próbáljuk inkább hármasban, még a padozás ellenére is intenzívebb lesz az élmény. És vegyünk több példány Bravot.

A bejegyzés trackback címe:

https://teremurak.blog.hu/api/trackback/id/tr432648106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása