morientes 2010.07.10. 08:34

Beharang

Hamarosan kezdünk, addig egy kis mentális bemelegítés. A legnemesebb sportújságírói hagyományoknak megfelelően beharangozzuk a nagy eseményt, egyenként bemutatjuk a nyolc rajtkőbe térdelő (bocsánat') csapatot, lerántjuk a leplet sikerük titkáról és (természetesen különös örömmel) csunyájukról, közhelyeket durrogtatunk, sőt,  az üveggömbbe is beletekintünk. Közben az ünnep előkészületei javában zajlanak, hűlnek az üdítők, elhozatalra várakoznak a mezek, dolgozik a nyomtató.

Kezdjük talán a közhelyekkel, mert magvas igazságon alapulnak és abba a kényelmes helyzetbe helyeznek engem, hogy nem kell őket nyolc alkalommal elismételnem, lévén mondanivalójuk tökéletesen illik az összes csapatra. Íme:

  1. Kitűnő játékosokból áll.
  2. Nagyszerűen felkészültek.
  3. Így együtt még nem nyertek nálunk kupát.
  4. Az embertelenül hosszú szezon sokat kivett a fiúk lábából.
  5. Ha kijön nekik a lépés, megállíthatatlanok lesznek.
  6. Ha homokszem kerül a gépezetbe, ők esnek ki először.
  7. Nagyon szép a mezük.
  8. Gátlásaik harmatgyengék Mindent megtesznek a győzelemért.

A frázisok után jöjjenek a csapatok, ők is nyolcan vannak, ugye. A kiegyenlített mezőny és a hatalmas tét nagy küzdelmet ígér sok-sok alapszakaszi döntetlennel, valamint szerencsés, és óriási védelmi hibákból adódó gólokkal eldőlő rájátszással.

Bácsi Sándor Emlékzenekar

Barna-Gere-Kovács-Szabó, színük: fehér alapon piros-zöld, edző: Hriszto Sztoicskov

Barna igazgató urat és Gere tanár urat nagyon is jól ismerjük, a tanári kar többi tagjának játékerejéről halovány emlékeink vannak csupán. A megalkuvást nem tűrő balkáni harcmodor sok jót nem ígér a barátságosan esetleg éppen földön fekvő ellenfeleknek sem, utolsó lehelletükig küzdenek majd a győzelemért ezek a genetikailag vérengző katonák az aranyos fiúk. Ők az egyetlen csapat, aki tud cserélni, ez pont annyira válhat előnyükre, mint amennyire a vesztüket is okozhatja.

Amiért tuti ők nyernek: A Barna-Gere páros virtuóz játékot hoz, Johnny és Barna pedig kifejezett élvezettel hagyják lőni magukat, illetve szántják fel helyettük a pályát.

Amiért ők lesznek a felmosórongy: Nem lehet bűntetlenül éveket kihagyni, az összeszokottság és a kondíció hiánya miatt csak egy-egy szerencsés meccs jut nekik, a sorozatos kudarcok balkáni veszekedéssé fordítja a csapategységet.

Kék halál

Boda-Bódi-Dudás, színük: királykék alapon fekete, edző: Csapó Dudi

Ez egy valódi halál csapat, főleg amennyiben megtalálják az ideális felállást. Segítek nekik, nehogy ezen múljon: Icu a kapuban a két izgága fiú pedig a teremben bárhol, úgy is odaérnek. Náluk a csapategységgel biztos nem lesz gond, hiszen sokat puszilkodnak, a szemük pedig pont azonos mértékig nem áll jól.

Amiért tuti ők nyernek: Bódi úr vádlijai a reggeli kezelés hatására a kapu előtt egyenként 60 cm szélességre duzzadnak, Csabi hozza szerényen kiszámíthatatlan negyven gólos formáját és szívós védekezését, Misó beröffenti legpimaszabb cseleit, finomra hangolja a sérót és a mortal dopplereket, a folyamatos cikázzással szétzilált ellent pedig Icu táncz közben eleresztett bombái aprítják miszlikbe.

Amiért ők lesznek a felmosórongy: A duzzasztó kezelés nem fog a vádlin, emiatt lövöldözés tör ki, Misó meccshiánnyal és egy lágy pocakkal küszködik, Csabiról saját maga számára is kiszámíthatatlanul pattognak el a labdák.

Darabos Klán

Darabos L.-Darabos Jr.-Darabos Sr.-Németh, szín: fekete-arany; edző: az élet

A mezőny legújabb csapata, és az egyetlen, ahol több generáció is pályára lép. Hiányzójuk több is akad sajnos, Tominak előre láthatólag dolog van, Tomika pedig éppen kezelésre jár a David Beckham Ortopédiai Klinikára. A csapategység náluk érthetően nagyon erős, (ezt mondjuk egy rossz megjegyzéssel képesek azonnal ripityomra törni, a szerk.), a nyugodt erőnek (Topi) valamint a finesznek (mindenki) ők sincsenek híján.

Amiért tuti ők nyernek: A szombat hagyományosan father-son day, Frankie-nél minden program megfelelően fut, Lacika pedig megcsinálja a cselt és ellentmondást nem tűrően lő, de ha éppen nem, akkor fegyelmezetten áll a gólvonalon. Tamás mégis megérkezik meccs közben és a friss erő a még meglévő kevés kérdőjelet is kiegyenesíti.

Amiért ők lesznek a felmosórongy: Hamar elfogy a levegő, és/vagy összekapnak már az elején, aztán befut Tamás, ránéz a táblázatra, és rögtön szóvá is teszi a véleményét. Ezek után kinek van kedve játszani?

Kazincbarcelona

Gacsó-Nika-Vinkovits; szín: gránátvörös-ezüst, Gardióla József

Itt együtt játszik az örök nyerő, a tavalyi aranylabdás, és egy fiú a részecskegyorsítóból, ráadásul ismerik az ellenfeleket és a pálya minden sajátosságát. Döntő faktor, hogy Jóska mennyire tudja csapattá formálni őket, mennyire lesznek elnézőek egymás esetleges hibáival szemben. Mert az makacs tény, hogy jók, jól védekeznek, nyerő típusok, tömve vannak sampinyonokkal, bírni is fogják.

Amiért tuti ők nyernek: Édes testvérekként végig egymás kezét szorítva ülték végig József edző minden taktikai értekezletét, figyeltek, megtanulták és fel is mondják. Bálint hibátlant védekezik, belövi a váratlant, Messi az Messi, valamint a mese végére kiderül, a fodbal igazi fővárosa Paks, mert Toma szemmel is követhetlen lesz, nemhogy labdával.

Amiért ők lesznek a felmosórongy: Leo nem védekezik, nem passzol, ezt szóvá teszik, megsértődik, ezért Toma megsértődik, de amúgy is szar napja van, mert penészes volt a reggeli urán, Bálint pedig kiakad, mert csak akkor kap labdát, ha szerez magának, Józsi eközben magából és mellényéből kikelve üvölt.

Blue Brothers

Bakos-Nátuly-Tóth, szín: világoskék-fekete-ezüst, edző: Phil Jackson

Ligaalapító franchise, a top játékos, a legjobb edző, a nagy rutin, a jó stressztűrő képesség, a zseniális szurkolótábor, a félelmetes főpróba mind-mind mellettük szól. Ellenük talán az, hogy hárman maradtak (a liga nyomására Raptor átigazolt a narancsosokhoz) és ketten sérülésekkel küzdenek. Minden tréner álma ez a csapat, mindenki képes MVP szinten játszani, ismerik és szeretik egymást, tralala, tralala. Röviden: ők az előzetes favoritok.

Amiért tuti ők nyernek: lásd fent, de ebben a szomorú igazán az, hogy ehhez nekik elég, hogy kettejüknek átlagos napjuk legyen, a harmadik akár terítheti is a betlit.

Amiért ők lesznek a felmosórongy: Kétféleképpen: sehogy és dehogy: mind a három végletesen lesántul, és minden ellenfélnek bemegy a kosárra emelt labdája.

Brázilok a hegyről

Medveczki-Vallus-Várnai; szín: sárga-kék-zöld; edző: Pokorni Zoltán

Nagyon összeszokott csapat, ezt az eddigi egyetlen karácsonykupa fényesen bizonytja. Két rafkós zsugás és a minden poszton jó Mihail, Paul a polip nem tudná, hogyan fonja a kis csápjait. Sajnos az utóbbi időben ritkán játszottak együtt, főleg velünk. Az, hogy elszoktunk a látványuktól és forintos passzaiktól, nagy előnyükre válhat. Végy egy jó kapust, ez Mihail. De ez a Mihail nem csak kapus ám! Nagyon jól passzol, félelmetes iramváltásokra képes labdával és úgy lő, ahogy azt egy orosz tüzértiszttől elvárhatja az átlag európai.

Amiért tuti ők nyernek: Mihail lehúzza a rolót, Krisztán és Salak pedig teljesen összefirkálja a támadóharmadot, annyi szépen hímzett kötényt osztanak ki, mint egy jóféle vásáros falunapon. Stílusosan a döntőn szerzett gól is bőrbe megy.

Amiért ők lesznek a felmosórongy: Misi sorra kapja a leventególokat, az olajozott érmeprésbe pedig a teniszpálya salakja szórodik, leáll a termelés, védekezni nem járunk vissza.

Oranje van Pogaani

Darab-Szűcs-Tátrai; szín: narancs-ezüst, edző: Friedrich van Pogaani

Tékozló fiúként kószáló alapító tagok és a Tátrai band. Az eredeti felállás szerint Takács Máté úr a keret harmadik tagja, őt azonban munkaköri kötelességei acélsodrony pászmákkal tartják távol az eseménytől. A szín pogányos csapat így a kényszerű módosítással átalakul, az esélyeik azonban nem csökkennek, a játékuk képe változik csak meg. Az a helyzet velük, hogy mindhárom játékos minden poszton bevethető, fizikailag jól felkészítettek, ravaszok, a jó hangulatról pedig DJ Szücsi gondoskodik.

Amiért tuti ők nyernek: Raptor roló, Szücsi zsuga, Krisz csel és gól. Mi meg csak lesünk.

Amiért ők lesznek a felmosórongy: Raptor felhozza és ellövi, Szücsi túlkombinálja, mint kígyó a szabadrúgást, ráadásul nem fut vissza, Krisznek meg semmi sem sikerül.

Dicsák ez ződ, more!

Barcsai-Flemming-Gál-Péntek

Végül de nem utolsó sorban jöjjön a házigazda csapat. Kegyes volt a sors (= Heikének arany az ő kis keze), Péntek úr és Gál úr nagyon kellemes játszótárs. Sajnos Barcsai Schweini megsérült, de ígérete szerint szurkolóként jelen lesz. Hiányoznak majd a cselei és pontos lövései. Bazsiról már sokszor leírtam, hogy félelmetes gömbérzéke van, emellett pedig egy minden hájjal megkent gazember, aki ráadásul élvezettel nyitogatja egyik Svepszet a másik után, Benyő bajnok és gólkirály, én pedig nagyon szeretek focizni. Hogy ne nyomjanak agyon minket a magunkkal szemben támasztott elvárások, az utolsó hely elkerülését tűztük ki minimális célul. Elsősorban kontrákra és átlövésekre, továbba az italokba kevert hashajtó és nyugtató szerekre alapozunk.

Amiért tuti mi nyerünk: Benyő nagy napja ez, Bazsi rúg ötöt félpályáról én meg már be is kentem magam vastagon disznózsírral.

Amiért mi leszünk a felmosórongy: A rendező átka.

Üveggömb:

Szerényen vállalkozom arra, hogy közlöm az előre egyeztetett a végső sorrendet. Ebben nagy segítségemre volt a Vörösmarty téri galambok viselkedése, az olaj jelenlegi piaci ára és a reggeli vizeletszín elemzés megbízható módszere.

Tehát:

  1. Világoskék
  2. Fehér
  3. Zöld
  4. Sötétkék
  5. Piros
  6. Citrom
  7. Fekete
  8. Narancs

Kommentekben az esemény kezdetéig, illetve míg el nem indultok otthonról, várom az esetleges tippeket. A győztes kap valamit.

Na.

Let's get ready to rumble!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teremurak.blog.hu/api/trackback/id/tr632142412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása