Úgy lesz ez, hogy minden héten összefoglaló születik a sportvilág legfontosabb heti eseményeiről, elfogulatlanul, a magas igényszint miatt kizárólag annak középpontjára, a Műegyetem II. tornatermére összpontosítva.

A csütörtök esti körmérkőzésen tizenkettő vérben forgó szemű, végletesen aljas, jól felkészült, végtelenül sportszerű játékos vett részt. Láttunk három teljesen különböző felfogásban játszó csapatot, sok szép megoldást, parázs ütközeteket. Az egyik csapat eszközökben nem válogatva, az egyéni képességek tökéletes kihasználásával tört sikerre, a második szintén az egyéni akciókra építve próbált nyerni, a harmadik fegyelmezett védekezésében és kombinatív, sokpasszos támadójátékában bízva tudott bárkit alulmúlni pontszerzésben. Míg az első mindvégig megőrizte veretlenségét, addig az utóbb említett kettő egymással marakodott a lerágott csontokért. A balladai homály ezennel véget ér, nézzük a részleteket.

1. Csapat

Tánczos L.-Bakos B.-Nika T.-Barcsai M.

Na, ők a gátlástalanok veretlenek. Már a draft során látszott, ellenük senkinek nem lesz könnyű. Játékosaik képességeiket és ziccereik nagy részét (ezen a szinten ez meghatározó faktor) jól használták ki. Tánczos Laczi akut bokasérülése ellenére csillogtatta all-round tehetségét, blokkolt, szerelt, passzolt és bárhonnan pontot szerzett. Toma a tőle megszokott módon védekezett egyszerre négy emberen, vagy szerzett szempillantás alatt félpályás előnyt, amit legtöbbször ki is használt. (Egy apró megjegyzés: a tettes futva érkezett a helyszínre, és így is távozott onnan. Tudva, hogy a lakhelye és a szentély közötti távolság ca. 8 km, azt mondhatjuk, nem semmi a csávó. Ugyanakkor kérdezem én: há, megbuggyantál te, dicsak?) Bálint nagy játékintelligenciáját, bámulatos labdaérzékét csillogtatta, sőt, a győzelemért metamorfózisra is képes volt, egy-egy támadás erejéig Toma-módon, emberi szem számára nehezen követhetően vezetett egyszemélyes coast to coast akciót, sikeresen. Miki meglepetés letaglózó erejével ható távoli bombákkal keserítette az ellenfelek életét, és felállt védelem ellen folyamatosan jól helyezkedve jelentett állandó -de nem elég sokszor igénybe vett- opciót a társai számára.

Szóval így áltak ők össze, mint a keletlen tészta, és néha egészen pofátlan módon járatták a kosár alatt a labdát. Most nyilván gondolhatják, a bab is hús.

2. Csapat

Szabó Big T.-Jager A.-Tóth Sz.-Tóth A.

Big Tamás válogatott jó szemmel a magas és mozgékony Andrást és az összeszokott Tóth házaspárt rendelve maga mellé. Egyéni képességeket tekintve nagyon erős csapat ez, valamiért mégsem tudtak folyamatosan az elvárásoknak megfelelően játszani. Big T. elsősorban betörésekkel operált, ez stabil alap volt a csapat számára, de tud ő ennél többet is. András -akit eddig nem ismertünk- szintén all-round spíler, jól dobott kintről és a palánk alatt sem volt bizonytalan, mégis, ha nem a képzeletbeli hárompontos vonalon töltötte volna a támadóidő nagy részét, több babér termett volna nekik, bizonyosan. Anna és Szabolcs közelről és középtávolról jelentettek folyamatos veszélyt, ha a gyorsaságukat jobban ki fogják használni, lesz itten kérem haddelhadd.

Sosem tudhatta az ember, mire számítson tőlük, ez volt a legnagyobb erejük. Ha kicsivel hosszabb csapatértekezletet tartanak, nehéz lett volna megállítani őket.

3. Csapat

Vinkovits B.-Flemming O.-Nika Zs.-Szvetnik A.

Nyernünk kellett volna, mindenki ellen, könnyedén. Mindenkit szoros meccset játszottunk, ketteskééket néha el is agyabugyáltuk, de valahogy nem állt össze. Szerintem a bírók...

Bálint jó volt, senki nem tudott rajta védekezni, ő viszont hatékonyan védekezett. Zsolt kiváló formáját hozta, a copfjában rejlő mágikus erő forrását azóta is nagy erőkkel kutatják nemzetközi és filiszteus tudóscsoportok. Angéla bedobott mindent közelről, remekül helyezkedett és szigorúan őrizte a rábízott támadókat. Magamról nehéz objektíven véleményt formálni, érzésre ugyanannyi jó megmozdulásom volt, mint ahány labdát odaajándékoztam szabadon választott ellenérdekelt játékosnak.

Mondom, szerintem a bírók.

 

Heti szabályértelmezés (MKOSZ szerint, ne tessék vitatni):

Tehát:

43. § Érintkezés

43.1    Meghatározás

          43.1.1    A kosárlabdában, amelyben 10 játékos korlátozott területen nagy sebességgel mozog, a testi érintkezéseket nem lehet elkerülni.

Ámde, ugyanakkor:

44. § Személyi hiba

44.1    Meghatározás

          44.1.1    A személyi hiba a játékos által elkövetett olyan hiba, amely egy ellenfél játékossal való szabálytalan érintkezés következménye, függetlenül attól, hogy a labda élő vagy holt.

                     A játékos nem foghatja, akadályozhatja, lökheti, gáncsolhatja ellenfelét, nem mehet ellenfelének, és nem korlátozhatja ellenfele haladását kinyújtott kézzel, karral, könyökkel, vállal, csípővel, térddel vagy lábbal, sem a testének természetellenes (a hengeren kívüli) helyzetbe hozásával, és nem kezdeményezhet semmiféle durva vagy erőszakos játékot.

Tudom, tudom. Nem is voltunk tizen. De azért csak oda lyukadunk ki, hogy a kosárlabda alapvetően testi érintkezés nélküli labdajáték.

Meg bírók sem voltak. Akkor vegyük a játékvezető nélküli, fair playre alapuló streetball szabályzatot, tizenegyedik pont, hogyaszongya:

A szabálytalanságot az közli, aki ellen elkövetik, azonban a sportszerűség itt is fontos...! Ha a faultolt játékos érvényes kosarat ér el, úgy nem jár a szabálytalanságért újabb büntetődobás. Dobás közbeni faultért, ha nem születik belőle pont, mindig büntető jár, attól függően 1 vagy 2, hogy hány pontot ért volna a dobás.

(Mi nem szoktunk büntetőt dobálni, mert az csak lopja a drága időt, de megvan annak is a varázsa. Majd beszélünk róla.)

Szóval akinek nem inge, annak nyugi, de páran mehetünk öltözni.

MVP (Most Valuable Player):

Tánczos Úr

Meri valaki vitatni? Na ugye?

Play Of The Week:

1. vs 3.

Nika, Bakos és Tánczos a labda útja felállt védelem ellen, büntető területen belül. Alapvonali bedobást Toma  Flemming lába között juttatja a középen érkező Bálintnak, aki egy finom érintés után egyből a jobb oldalon érkező Lacinknak továbbítja a labdát, aki köszöni és értékesíti a ziccert. (Hát mink pirultunk is rendesen, keccsókolom.)

Utolsó eseményként még játszottunk egy tényleg, de komolyan tök utolsó speedet, amit legtöbbször Big T. nyert meg.

See you next week!

A bejegyzés trackback címe:

https://teremurak.blog.hu/api/trackback/id/tr572024340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Pibito 2010.05.23. 19:23:25

Hát ezt élmény olvasni is... Komolyan megfontolandó, hogy ne is járjon az ember, csak olvassa a blogot! :)

Amúgy meg meleg szívvel üdvözölendő a csütörtök esti szolgáltatás színvonalának erősödése ezzel a több funkciójú (és igen színvonalas) blogocskával, de pont ez veti fel a nagy kérdést; vaj eljuthatunk-e pompomgirlös korszakba is? Egyre érdekesebb ez a játék!

El Pibito 2010.05.23. 19:24:40

Ja! És természetesen szívből gratulálok a győztes csapatnak! :D
Na jó, az MVP-nek is...

grund gyerkőc 2010.05.25. 21:01:07

hát ez kész:D teljesen ujraéltem azt a támadást ahogy kapom a golyót és behúzom leesett állú ellenfeleink szeme láttára :P
pompom girlök??? hmmhmm:) szerintem vegyük ki a kezünket a biliből :D

grund gyerkőc 2010.05.25. 21:02:59

ja és köszi a dicséretet. én csak játszok :P

morientes 2010.05.26. 23:30:59

@El Pibito:
hízelegsz,te gyerek.
a pom-pom nem olyan finom, de grill az lehetne.
kicsit off, de a fodbal bajnokságnak jót tenne néhány felkészült szurkolói csoport. meg persze a grill.
kicsit on

morientes 2010.05.26. 23:36:04

@grund gyerkőc:
illékony dicsőség ez, itt az új este...
egyébként girl kategóriában tőled, khmm, többet várunk. remélem érted;-)

BigT 2010.05.28. 14:05:47

Hehhe, király összefoglaló.
A Laci-Bálint duót meg nem szabad együtt hagyni játszani, hát hülyére nyerik magukat.:D

El Pibito 2010.05.28. 22:43:29

Igaza van BigT szakavatott kellegának! Sőt, tulajdonképpen lehet, hogy külön-külön sem elég gyengék...NÉGYELJÜK FEL ŐKET!!! :D
süti beállítások módosítása